על הקורס:
סוג הקורס: קורס גבינות מעשי ואינטנסיבי ללימוד ייצור ביתי של גבינות רכות, חצי רכות, מבשילות, נמתכות וכחולות.
מטרת הקורס: הקניית ידע בייצור ביתי של מוצרי חלב לצריכה אישית ובסדרות קטנות תוך שמירה על בטיחות והיגיינה במהלך העבודה ותהליך הייצור.
הקדמה:
גבינות רכות וטריות מכילות את תכולת הלחות הגבוהה ביותר מכל קטגורית הגבינות הקיימות. הלחות הגבוהה שבגבינות מאפשרת להם לשמש כמרכיבים מצויינים עבור ממרחים ומילויים. למרבית הגבינות הרכות והטריות יש טעם עדין ונעים.
גבינות חצי רכות בעלות פנים חלק וקרמי וקליפה מועטה. פרופילי הטעם שלהם נעים בין מתוק לעוקצני. הן נהדרות לנשנוש ומהוות תוספות נהדרות לסנדוויצים ולמגשי גבינות.
גבינות כחולות הם גבינות רכות למחצה שלתוך הגבן שלהם הוכנסו /הוזרקו בתהליך הייצור תרביות עובש מסוג פניצילום רוקפור. עם הזמן וככל שתהליך ההבשלה של הגבינות מתקדם מתפתחים עובשים בתוך הגבן ומתקבלים כתמים או ורידים של עובשים לאורכם של הגבינות. הטעם האופייני של הגבינות הככחולות נוטה להיות חד ומלוח. הריח המובהק שלהם נובע הן מהעובש והן מסוגי החיידקים שצמחו על הגבינה.
מה בפעילות:
1. ביקור בדיר: במהלך הסדנה נבקר בדיר גבינות ברמות ונסקור מידע כללי ומעשי על גידול צאן לחלב.
2. טיפול ושימוש ב: חלב גולמי, מחמצות, אנזימים, עובשים, ואביזרים נלווים לייצור גבינות.
3. בין הגבינות שילמדו בקורס: יוגורט יווני, לאבנה בלקנית, צרקסית, פאניר, חלומי, גיבנה, צפתית, פטה/טלמאה, ברינזה, ריקוטה/אורדה, קממבר/ברי, רוקפור/גורגונזולה.
4. ארוחה בוקר/ערב כפרית מפנקת הכוללת מגוון גבינות ברמות תוגש למשתתפי הקורס.
5. כיבוד קל חופשי.
מחיר
כשרות:
הסדנה תתקיים בכתובת:
חניה
ממ”ד
סה”כ מפגשים
יום המפגש בשבוע
שעות:
משך זמן המפגש:
מקסימום משתתפים:
הופעה:
מידע נוסף
*לכל משתתפ/ת בקורס עמדת בישול אישית.
ייתכן שינוי במועד פתיחת הקורס.
לנרשמים בלבד תישלח הודעה על ביטול הקורס.
10% הנחה לבוגרים שלנו.
20% הנחה לאסיסטנטים.
יש לכם שאלות נוספות?
השאירו פרטים ונחזור בהקדם
נשלח בהצלחה !
סדנת גבינות רכות, חצי רכות, מבשילות, נמתחות וכחולות – קורס גבנות מקצועי
בסיום כל מפגש:
1. יקחו המשתתפים את הגבינות שייצרו במהלך המפגש אתם הביתה. (מומלץ להביא צידנית קטנה עם קרחונים).
2. יקבלו מאיתנו המשתתפים תרשימי זרימה של כל תהליכי הייצור של הגבינות שנלמדו באותו מפגש.
3. קבוצת וואטאפ ייעודית תעמוד לרשות המשתתפים בקורס בה יוכלו להעלות תמונות, תוצרים, הסברים, לשאול שאלות על מוצרים שייצרו בקורס ובבית.
4. בעניין ציוד – אנו מספקים את מרבית החומרים והציוד הנדרש לייצור גבינה קשה לרבות: חלב, מחמצות, אינזימים, בדי סינון, מערכות גז לחימום החלב, מתכונים ותוכניות זרימה לייצור הגבינות.
5. המשתתפים בקורס נדרשים להביא: סיר נרוסטה עם מכסה בנפח של 5-6 ליטר, צידנית קטנה + 2 קרחונים לקירור הגבינות בנסיעה הביתה, תבניות לעיצוב הגבן, ומדחום שאותם יקבלו אצלנו כמפורט בתאור הסדנה.
4. השלמת חוסרים של ציוד- במהלך הקורס וגם בסיומו יוכלו המשתתפים לרכוש אצלנו ציוד לייצור גבינות ביתיות בהנחה מיוחדת.
5. הציוד הנדרש לייצור גבינות ביתיות אותו ניתן לרכוש דרכנו:
- מדחום דיגיטלי/אנלוגי.
- סלסלות למגוון סוגי גבינות.
- מחמצות לסוגי גבינות.
- אינזים.
- קלציום כלוריד.
- בד גבינה.
- מחצלות ניקוז.
- כלים לכבישה.
- כלים למדידת כמויות.
- משקל דיגיטלי.
הערות:
* רישום לקורס רק מגיל 18.
* יש להגיע בלבוש הולם: מכנסים ארוכים, נעלים סגורות, שיער אסוף.