איך להכין גבינת מסקרפונה – כל מה שחשוב לדעת

שתף את הפוסט

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

גבינת מסקרפונה היא גבינה איטלקית עדינה ורכה, בעלת טעם שמנתי עדין ומרקם חלק. היא מהווה מרכיב חשוב בקינוחים מסורתיים, אך יכולה לשמש גם כמרכיב במנות מלוחות. 

 הכנת מסקרפונה ביתית הינה תהליך פשוט ומהנה, המעניק תוצאות נהדרות בטעמן וטריותן. מגוון השימושים האפשריים במטבח הופך אותה למיומנות שימושית מאוד לכל חובב בישול ואפייה. 

יתרונות ההכנה הביתית

הכנת גבינת מסקרפונה ביתית מאפשרת לכם:

– ליהנות מגבינה טרייה ואיכותית יותר מזו הקנויה

– לשלוט במרכיבים ובאיכותם

– לחסוך כסף לעומת קנייה בחנות

– להתאים את הטעם לחיך האישי שלכם

גבינת מסקרפונה – מתכונים ושימושים במטבח

– טירמיסו – שכבות עוגיות ספוגות בקפה, קרם מסקרפונה, ואבקת קקאו

– צ’יזקייק קר – בסיס פירורי עוגיות, מלית גבינת מסקרפונה ושמנת מתוקה, פירות טריים

– פסטה ממולאת ברוטב מסקרפונה עם פטריות וחמאה

– מרכיב בסלט קפרזה לצד עגבניות ובזיליקום

– ממרח על קרוסטיני עם סלמון מעושן ובצל ירוק

– מילוי לעוגות ומאפים או כבסיס למוסים וקרמים.

איך מכינים גבינת מסקרפונה – שאלות נפוצות

כמה זמן לוקח להכין מסקרפונה בבית?

הכנה לפי מתכון גבינת מסקרפונה דורש כשעתיים עד שלוש של הכנה, כולל זמן החימום, ההחמצה והסינון. עיקר הזמן הוא המתנה פסיבית, כאשר ההכנה עצמה פשוטה יחסית.

איך מאחסנים את המסקרפונה?

יש לשמור את הגבינה במיכל אטום במקרר למשך עד 4-5 ימים. חשוב להקפיד על ניקיון מוחלט בזמן ההכנה כדי להבטיח את איכות הגבינה ואורך חייה.

גבינת המסקרפונה שהכנתי יצאה גרגרית ופירורית מדי. מה עושים?

ייתכן שהיה צורך בערבוב נוסף לאחר הסינון. נסו להוסיף מספר כפות שמנת מתוקה ולעבד שוב. 

האם ניתן למצוא מתכון לגבינת מסקרפונה טבעונית?

מסקרפונה פרווה היא אפשרות מצוינת לטבעונים או לאלה המעוניינים בגרסה ללא מוצרי חלב. ניתן להכין אותה משמנת קוקוס וחומרים צמחיים אחרים.

סדנת גבינות – ללמוד ממומחים בתחום

רוצים ללמוד להכין גבינת מסקרפונה מושלמת? סדנה מקצועית תעניק לכם את כל הכלים הדרושים:

הדרכה מקצועית: שפים מומחים ילמדו אתכם את כל הסודות להכנת מסקרפונה מושלמת.

טכניקות מדויקות: תלמדו את השיטות המסורתיות והמודרניות להכנת הגבינה.

ציוד מתאים: תכירו את כל הכלים הנחוצים להכנת גבינות רכות בבית.

אווירה חמה: תהנו מחוויה קולינרית משותפת עם אוהבי גבינות נוספים.

גבינות ברמות – סדנאות וקורסים מעולם הגבינות

אנחנו, סיגל ויאיר, בעלי חוות עיזים בישוב רמות השבים שבדרום השרון. התשוקה שלנו לגבינות החלה במטבח הביתי שלנו, והובילה אותנו למסע קולינרי מרתק בארץ ובעולם. במהלך השנים למדנו וצברנו ידע מעמיק בייצור גבינות בוטיק בטכניקות המסורתיות. היום אנחנו שמחים לחלוק את הסודות שאספנו. בסדנאות שלנו תלמדו את האמנות העדינה של הכנת גבינות מסוגים שונים ותהנו מחוויה קולינרית מלאה ברוח המקום המיוחד שלנו. 

סדנאות חוויתיות לכל גיל, הרכב ואירוע

אנחנו מציעים מגוון סדנאות המותאמות לקהלים שונים, כל אחת עם תוספות ייחודיות שהופכות אותה לחוויה בלתי נשכחת. הסדנאות כוללות טעימות של גבינות איטלקיות מסורתיות, היכרות עם תהליך הכנת גבינות שונות, וכמובן הכנה של גבינות. יש גם אפשרות לשלב ארוחת בוקר איכותית וביקור בדיר שלנו. בין הסדנאות שלנו תמצאו:

* סדנה משפחתית המותאמת לילדים

* סדנה זוגית באווירה רומנטית

* סדנאות לקבוצות קטנות עם אפשרות לשילוב חוויות נוספות

* ציון אירועים מיוחדים: יום נישואין, ימי הולדת או כל חגיגה אחרת בניחוח מיוחד במינו.

הצטרפו אלינו והבטיחו חוויה טעימה ומהנה

אם גם אתם חובבי גבינות מושבעים או שאתם רוצים להתנסות בחוויה מעשירה וטעימה של הכנת גבינת מסקרפונה או כל גבינה אחרת, הסדנאות שלנו יכולות להיות מקום מושלם עבורכם! השאירו את המתכונים בבית והצטרפו אלינו למסע מרתק בעולם הגבינות לצד חוויה מגבשת, מלמדת ומהנה. 

נשמח לשמוע מכם ולהתחיל לתכנן יחד את החוויה: יאיר – 054-4901992 וסיגל – 054-5801989. המייל שלנו: info@gvinotberamot.co.il.

עוד לחקור