₪ 3800 (כולל מע"מ)
סדנה להכנת גבינות רכות, חצי רכות, מבשילות וכחולות – קורס גבנות מקצועי

סדנה להכנת גבינות רכות, חצי רכות, מבשילות וכחולות – קורס גבנות מקצועי

 

סוג הקורס: קורס גבינות מעשי ואינטנסיבי ללימוד ייצור ביתי של גבינות רכות, חצי רכות, מבשילות וכחולות.

 

מטרת הקורס: הקניית ידע בייצור ביתי של מוצרי חלב לצריכה אישית ובסדרות קטנות תוך שמירה על בטיחות והיגיינה במהלך העבודה ותהליך הייצור.

 

מה בפעילות:

 

1.  ביקור בדיר: במהלך הסדנה נבקר בדיר ונסקור מידע כללי ומעשי על גידול צאן לחלב.

 

2.  טיפול ושימוש ב: חלב גולמי, מחמצות, אנזימים, עובשים, אביזרים נלווים לייצור גבינות.

 

3.  בין הגבינות שילמדו בקורס: יוגורט יווני, לאבנה בלקנית, צרקסית, פאניר, חלומי, גיבנה, צפתית, פטה/טלמאה, ברינזה, ריקוטה/אורדה, קממבר/ברי, רוקפור/גורגונזולה.

 

4.  ארוחה בוקר/ערב כפרית מפנקת על בסיס גבינה.

 

5.  כיבוד קל חופשי.

 

*המחיר הנקוב לסדנה מתייחס למחיר למשתתפ/ת יחיד/ה.

 

*גבינות ברמות בעלת תעודת כשרות מאת הרב יוסף שלוש מטעם המועצה האזורית דרום השרון.

 

*ערכת כלים לגיבון בשווי 440 ש”ח תינתן למשתתפים מתנה: 3 סוגי סלסלות לעיצוב גבינה (פתוחה וסגורה) + מד חום + קלציום כלוריד + אינזים לגיבון.

 

הקורס יתקיים בכתובת: רחוב הפקאן 6, רמות השבים.
חניה: בקרבת המקום, חופשית ובשפע.

ממ”ד: במקום קיים ממ”ד מרווח.

 

סה”כ מפגשים: 4 מפגשים.
יום המפגש בשבוע: יום ג.

שעות: 10:00-14:00 קורס בוקר.

18:00-22:00 קורס ערב.

משך זמן המפגש: כ- 4 שעות כל מפגש.

סה”כ שעות הקורס: כ- 16 שעות סדנה.

סה”כ משתתפים: 12

*לכל משתתפ/ת בקורס עמדת בישול אישית.

 

הקורס מתקיים בתוך בוסתן ירוק ובאוויר הפתוח (ראו סרטון באתר).

 

ייתכן שינוי במועד פתיחת הקורס.

לנרשמים בלבד תישלח הודעה על ביטול הקורס.

 

10% הנחה לבוגרים שלנו.

20% הנחה לאסיסטנטים.

 

*יש להגיע בלבוש הולם: מכנסים ארוכים, נעלים סגורות, שיער אסוף.

סדנה להכנת גבינות רכות, חצי רכות, מבשילות וכחולות – קורס גבנות מקצועי

 

בסיום כל מפגש:

 

1. יקחו המשתתפים את הגבינות שייצרו במהלך המפגש אתם הביתה. (מומלץ להביא צידנית קטנה עם קרחונים).

 

2. יקבלו מאיתנו המשתתפים תרשימי זרימה של כל תהליכי הייצור של הגבינות שנלמדו באותו מפגש.

 

3. קבוצת וואטאפ ייעודית תעמוד לרשות המשתתפים בקורס בה יוכלו להעלות תמונות, תוצרים, הסברים, לשאול שאלות על מוצרים שייצרו בקורס ובבית.

 

4. בעניין ציוד אנו מספקים את מרבית החומרים והציוד הנדרש לייצור גבינה קשה לרבות: חלב, מחמצות, אינזימים, בדי סינון, מערכות גז לחימום החלב, מתכונים ותוכניות זרימה לייצור הגבינות.

 

5. המשתתפים בקורס נדרשים להביא: סיר נרוסטה עם מכסה בנפח של 5-6 ליטר, צידנית קטנה + 2 קרחונים לקירור הגבינות בנסיעה הביתה, תבניות לעיצוב הגבן, ומדחום שאותם יקבלו אצלנו כמפורט בתאור הסדנה.  

 

4. השלמת חוסרים של ציוד- במהלך הקורס וגם בסיומו יוכלו המשתתפים לרכוש אצלנו ציוד לייצור גבינות ביתיות בהנחה מיוחדת.

 

5. הציוד הנדרש לייצור גבינות ביתיות אותו ניתן לרכוש דרכנו:

  • מדחום דיגיטלי/אנלוגי.
  • סלסלות למגוון סוגי גבינות.
  • מחמצות לסוגי גבינות.
  • אינזים.
  • קלציום כלוריד.
  • בד גבינה.
  • מחצלות ניקוז.
  • כלים לכבישה.
  • כלים למדידת כמויות.
  • משקל דיגיטלי.

 

הערות:

* רישום לקורס רק מגיל 18.

* יש להגיע בלבוש הולם: מכנסים ארוכים, נעלים סגורות, שיער אסוף.