סדנה להכנת גבינת מוצרלה
איך להכין מוצרלה ביתית טעימה – מתכונים ועוד – גבינות ברמות
הקדמה
מוצרלה: היא גבינה איטלקית טרייה / Mozzarella
מקור הגבינה – מחבל קמפניה שבדרום איטליה.
מרבית סוגי המוצרלה מיוצרים מחלב בפאלו לא מפוסטר אולם בגבינות ברמות אנחנו מחויבים בפסטור על פי החוק.
טעמה העדין ומרקמה הרך של המוצרלה הפך אותה לפופולרית מאוד במטבח האיטלקי וברחבי העולם.
מוצרלה היא גבינה מושלמת ללא תוספות, טעימה עם עגבניות, בזיליקום ובלסמי וניתן להמיס אותה על פסטה.
שיעורי הכנת גבינות מוצרלה מאוד פופולריים בגבינות ברמות ואנחנו מלמדים שיעורים אלה מספר פעמים בשבוע.
מה בפעילות:
1. ביקור בדיר: במהלך הסדנה נבקר בדיר גבינות ברמות ונסקור מידע כללי ומעשי על גידול צאן לחלב.
2. סקירה כללית אודות התפתחות תחום הגבינות בעולם.
3. ארוחת בוקר/ערב כפרית מפנקת על בסיס גבינות ויין + קינוח עוגת הבית.
4. ייצור גבינת מוצרלה בשיטות מסורתיות.
*המחיר הנקוב לסדנה מתייחס לרכישת כרטיס למשתתפ/ת יחיד/ה.
*ילד/ה מגיל 6 חייב בכרטיס.
*כשרות: גבינות ברמות בעלת תעודת כשרות של הרב יוסף שלוש מטעם המועצה האזורית דרום השרון.
הסדנה תתקיים בכתובת: רחוב הפקאן 6, רמות השבים.
חניה: בקרבת המקום, חופשית ובשפע.
ממ”ד: במקום קיים ממ”ד מרווח.
סה”כ מפגשים: 1 מפגש.
יום המפגש בשבוע: על פי תאום מראש.
שעות: 09:30-12:30 סדנת בוקר : 18:00-21:00 סדנת ערב.
משך זמן המפגש: כ- 3 שעות.
*מקסימום משתתפים: 15 משתתפים.
*הסדנה מתקיימת בתוך בוסתן ירוק ובאוויר הפתוח (ראו סרטון באתר).
*יש להגיע בלבוש הולם לרבות מכנסים ארוכים, נעלים סגורות, שיער אסוף.
ייתכן שינוי במועד פתיחת הסדנה.
לנרשמים בלבד תישלח הודעה על ביטול הסדנה.
בסיום כל מפגש:
1. יקחו המשתתפים אתם הביתה את הגבינה שייצרו במהלך הסדנה. מומלץ להביא ציידנית קטנה עם קרחונים.
2. תרשימי זרימה לייצור הגבינה יחולקו למשתתפי הסדנה.
3. קבוצת וואטסאפ ייעודית תעמוד לרשות משתתפי הסדנה בה יוכלו להעלות תמונות ולשאול שאלות אודות ייצור הגבינה.
4. ציוד – בסדנה זו אנו מספקים את כל הציוד הנדרש לייצור הגבינה שנלמד.
5. השלמת חוסרים של ציוד – בסיום הסדנה יוכלו המשתתפים לרכוש אצלנו ציוד לייצור גבינות ביתיות בהנחה מיוחדת.
6. הציוד הנדרש לייצור גבינות ביתיות אותו נתן לרכוש אצלנו:
- מדחום דיגיטלי/אנלוגי.
- סלסלות למגוון סוגי גבינות.
- מחמצות לסוגי גבינות.
- אנזים צמחוני כשר.
- קלציום כלוריד.
- בדי גבינה.
- מחצלות ניקוז.
- כלים לכבישה.
- כלים למדידת נוזלים.
- משקלים דיגיטלים.
הערות:
*יש להגיע בלבוש הולם לרבות מכנסים ארוכים, נעלים שטוחות וסגורות, שיער אסוף.
*רישום לסדנה רק מגיל 18.